Kassatrainer

” Je kunt alles doen wat je in een echte winkel ook doet,
en je moet ook nog beleefd zijn “

 

Leerling Da Vinci college (MBO)

De Virtual Skillslab Kassatrainer

In de virtuele winkel gaan leerlingen klanten helpen aan de kassa. In uiteenlopende situaties oefent de leerling het werken met systemen, het uitvoeren van procedures, het volgen van veiligheidsvoorschriften én natuurlijk het klantcontact. Op een geïntegreerde manier, net als in het echt!

Simulatie: leren door te doen

De 3D simulatie geeft bijna dezelfde ervaring als de praktijk: klanten met wie je kan communiceren, een volledig werkend kassasysteem met moderne randapparatuur, én winkelende klanten in de achtergrond. Volledig interactief; dus het initiatief ligt altijd bij de leerling. Leren door te doen, vaardig worden door herhaling!

Didactiek: gecontroleerd fouten maken

Leerlingen worden begeleid door de ingebouwde virtuele coach. Deze introduceert onderwerpen, geeft duidelijke instructies, én geeft op intelligente wijze feedback wanneer fouten gemaakt worden. Alle instructies zijn gesproken, er wordt geen tekst gebruikt. Zo wordt de leerling vaardig door te doen en door fouten te maken.

Inhoud: completer dan een stage

In de Kassatrainer oefent de leerling in een grote verscheidenheid aan situaties; betaalvormen, retouren, verlenen van kortingen, (internet)bestellingen, financiële procedures, correcties, en nog veel meer. Ook wordt veel aandacht besteed aan moderne retail vaardigheden zoals het klantgerichtheid, fraude preventie, klachten afhandelen en stressbestendigheid.

Examinering: compleet en objectief

De Kassatrainer bevat diverse examens voor verschillende niveaus. Via de beheermodule bepaalt u als docent welke leerling op welk moment welk examen mag doen. In samenwerking met Stichting Praktijkleren biedt Virtual Skillslab de mogelijkheid voor digitale examinering van MBO kwalificatiedossiers Retailmedewerker (niveau 2), retailspecialist (niveau 3) en Retailmanager (niveau 4).

Eenvoudig en overal inzetbaar

De Kassatrainer is geschikt voor Windows PC, Mac, iPad en Android tablet. Dit kan eenvoudig in de browser, maar ook geïnstalleerd als desktop applicatie of mobile App. Zo bent u niet afhankelijk van de internetverbinding, zelfs zonder verbinding kan er gewoon verder getraind worden!

Inzicht voor docenten

Als docent kunt u precies zien welke leerlingen welke onderdelen hebben afgerond. Ook ziet u welke scroes zij hebben behaald, niet alleen de eindscore maar ook op de onderliggende leerdoelen. Zo krijgt u een goed inzicht in het niveau van de leerlingen.

Uit de praktijk

Ook diverse grote retailers gebruiken de Virtual Skillslab Kassatrainer. Al meer dan 200.000 opgeleide verkoopmedewerkers in meer dan 10 landen!

Onze partners
Referenties
Top