Logistiek is booming

Logistiek is booming

Deze week verscheen op NOS.nl een bericht met als titel “Nederland, pakhuis van Noordwest-Europa bast uit zijn voegen”. De strekking was helder: logistiek is booming in Nederland.  Even helder is het gevolg: een enorm personeelstekort in de logistiek dreigt. Bedrijven kiezen nu al voor nieuwe vestigingslocaties op basis van de beschikbaarheid van personeel.

Logistiek is booming, Virtual Skillslab traint personeel

In deze situatie is kiezen voor een opleiding in de logistiek… logisch. De opleidingen in zijn in het Nederlandse beroepsonderwijs al zeer goed, zo meldt het artikel van NOS. Toch blijft het van belang om nieuwe leerlingen aan te blijven trekken. Dit kun je doen door de juiste mix te bieden van kwaliteit en plezier. Hier past de Virtual Skillslab Warehousetrainer uitstekend in! Als aanvulling op bestaande methodes, brengt de Warehousetrainer de praktijk naar de klas. En met een stevige dosis praktijkervaring bereid je je het best voor op een baan in de logistiek.

Warehousetrainer: een 3D magazijn vol didactiek

Ver van de gevaren van een echt magazijn, biedt de Warehousetrainer een veilige omgeving voor de eerste praktijkervaring. De speler neemt verschillende rollen aan, zoals orderpicker en reachtrucker. Zo komen zeer diverse situaties en opdrachten voorbij. Door de opbouw in levels, leert de speler telkens nieuwe vaardigheden bij. En eerder geoefende competenties worden herhaald.

In de veilige virtuele omgeving wordt de speler uitgenodigd om te leren door te doen. Fouten maken mag. Zo wordt de speler, naast de procedures, ook getraind in het voorkomen van onveilige situaties. En uiteraard leert de speler hoe te handelen, mocht er zich toch een onveilige situatie voordoen.

Aan het einde van iedere module toetst een examens de geoefende vaardigheden. Docenten kunnen in de Beheermodule de voortgang van de leerlingen volgen. En examens klaarzetten voor de leerlingen die daar aan toe zijn.

Benieuwd hoe de Virtual Skillslab Warehousetrainer eruit ziet? Ervaar het dan nu zelf, via een proefaccount.Top