Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal onderwerpen waarover veel vragen binnen komen bij de Virtual Skillslab helpdesk. Vaak kunt u als docent direct uw leerling verder helpen. Komt u er toch nog niet uit? Neem dan contact met ons op.

Inloggen
Klopt het e-mailadres?

Veel inlogproblemen worden veroorzaakt door typefouten in het e-mailadres waarmee een leerling is geregistreerd. Denk aan “.com” in plaats van “.nl”, of aan een vergeten cijfer, “janvisser12” in plaats van “janvisser”. Volg onderstaande stappen om dit op te lossen.

1) Log in in de beheermodule. Zoek de leerling op.
2) Check of het e-mailadres overeenkomt met het e-mailadres waarmee de leerling probeert in te loggen.
3) Pas het e-mailadres zo nodig aan.

Klopt het wachtwoord?

Leerlingen vragen soms een nieuw wachtwoord aan. Zodra ze dit doen, wordt het oude wachtwoord overschreven met een nieuw, tijdelijk wachtwoord. Het oude wachtwoord, mocht de leerling zich dit weer herinneren, zal niet meer werken. Weet u zeker dat het e-mailadres klopt, maar inloggen lukt toch niet? Volg dan onderstaande stappen.

1) Vraag via de link “Wachtwoord vergeten?” een nieuw wachtwoord aan.
2) Op het aangegeven e-mailadres ontvangt de leerling een nieuw wachtwoord.
3) Gebruik dit wachtwoord om in te loggen.
4) Er zal worden gevraagd om direct een nieuw wachtwoord te kiezen.

Registratie leerlingen

Het registratieproces dat leerlingen doorlopen is identiek vanaf het moment dat zij hun activatiecode hebben ontvangen. De activatiecode kunnen zij ontvangen van u als docent, of in hun persoonlijke e-mail. Vervolgens doorlopen zij dit stappenplan.

Licenties besteld door school: activatiecode delen

Heeft u als school licenties besteld? Dan vindt u in de beheermodule de activatiecode(s) die uw leerlingen kunnen gebruiken om zich te registreren.

1) Log in in de beheermodule.
2) Klik op “Mijn school” en vervolgens op “Mijn producten”.
3) Zoek het juiste product op waar u met uw leerlingen mee wilt gaan werken.
4) Deel de code uit de kolom “Activatiecode” met uw leerlingen.

Licentie besteld door leerling bij boekenhuis of uitgeverij

Bestellen uw leerlingen hun licenties zelf bij een boekenhuis of uitgeverij? Dan ontvangen zij op hun e-mailadres een persoonlijke activatiecode. Hiermee kunnen zij zich registreren in de Virtual Skillslab games. U hoeft als docent geen activatiecodes te delen met uw leerlingen.

Licenties

Bestelproces

Licenties kunnen door u als docent rechtstreeks bij Virtual Skillslab worden aangeschaft. Ook kunnen uw leerlingen hun eigen licenties bestellen bij één van onze partners. In dit overzicht ziet u hoe beide bestelprocessen verlopen.

Onze partners
referenties
Top