Games voor onderwijs: virtuele skills voor de praktijk

Games voor onderwijs

Games voor onderwijs: virtuele skills voor de praktijk

Hoe maak je optimaal gebruik van games voor onderwijs? Dat is geen gemakkelijke vraag. Bij Virtual Skillslab zien we games als een uitstekende aanvulling op een traditionele onderwijsmethode. Leer studenten bijvoorbeeld eerst in de klas eerst over belangrijke vaardigheden. Laat ze daarna in een virtuele wereld deze vaardigheden toepassen.

Zo zijn games voor het onderwijs een goede manier om in een veilige omgeving ervaring op te doen. De combinatie van veiligheid en ervaring maakt games zo’n sterk leermiddel. Het is namelijk belangrijk dat het initiatief bij de student ligt. Alleen actie leidt tot een bepaald resultaat. Soms ervaart de student een ongewenst resultaat, maar dat is niet erg in de veilige virtuele wereld. Als de student vervolgens begrijpt waarom de actie leidde tot het resultaat, helpt dit bij het verbeteren van vaardigheden.

Games voor onderwijs: zelf ervaren en feedback krijgen

In de Virtual Skillslab Kassatrainer en Warehousetrainer werken studenten met een coach die studenten helpt te begrijpen wat ze doen. De coach helpt bij het uitvoeren van acties en geeft feedback op de acties van de student. In de nieuwe Hospitality Game, die momenteel wordt ontwikkeld, gaan we nog een stapje verder. De coach is wat meer op de achtergrond, wat zorgt voor meer speelvrijheid. Na elk level geeft niet alleen de coach feedback, maar ook de individuele gasten in de winkel komen aan het woord.

Autonomie

Interessant in Virtual Skillslab games is de grote mate van autonomie die de student ervaart. Verschillende keuzes leiden tot verschillende resultaten. Dit zorgt ervoor dat onze games voor onderwijs echt iets toevoegen. Het is namelijk niet mogelijk om als docent alle mogelijke keuzes van studenten uit te diepen. Elke student, daarentegen, kan in de virtuele wereld zichzelf op een bepaalde manier gedragen, en zelf ondervinden of dit een juiste manier van handelen is of niet.

Meer weten?

Wil je meer weten over de games van Virtual Skillslab, kijk dan op onze productpagina. Of bekijk de video’s op ons YouTube kanaal.Top