User experience

User Experience Hospitality Game

Virtual Skillslab was vandaag op bezoek bij Userproof in Breda. De reden? Een gedegen user experience onderzoek, met de Hospitality Game als onderwerp. Voelt de game natuurlijk aan? Waar worden de spelers écht blij van?

User experience: eye-tracking

Onderzoekers van Userproof gebruiken state of the art technologie, zoals eye-tracking. Zo krijgen zij het beste inzicht in de gebruikerservaring. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk de video hieronder.

 

Interviews met spelers

Vijf spelers kwamen langs om kennis te maken met de Hospitality Game. In twee rondes, speelden ze enkele levels. Hierin ontvingen ze verschillende klanten in de virtuele winkel. Tussen het spelen door werden ze kort geïnterviewd.

De reacties van de deelnemers waren positief. Ze vonden het spel vooral leuk. Maar ook leerzaam! Bijvoorbeeld door de manier waarop klanten hun ervaringen deelden. Daarnaast zei een deelnemer dat ze soms moeite had om haar aandacht bij traditionelere trainingen te houden. De Hospitality Game daarentegen was anders, en een gaaf alternatief!

Op basis van de ervaringen van de deelnemers, gaan we bij Virtual Skillslab weer aan de slag. We bouwen, schaven en testen zo veel als we kunnen. Zo maken we de beste Hospitality Game voor aankomend schooljaar.Top